söndag 21 november 2010

Placering av hus

Idag åkte vi ut för att försöka bestämma hur huset ska placeras på tomten. Vi slog ner markeringar i marken men blev ärligt talat inte mycket klokare för det så det fick bli lite glögg och en pepparkaka...
Nu har vi gjort en modell av hus och garage och resultat blev såhär...

 Alternativ 1.
Alternativ 2.

Vad tycker du? Hur ska vi ställa huset?

7 kommentarer:

 1. På vilken sida ska Färingsös största trädäck ligga? :) Spontant gillar jag alternativ 1 eftersom ni har hörntomt så blir det lite avskärmat från övriga (iofs har ni ju grannen med tomten bakom. Svårt val.

  SvaraRadera
 2. Färingsös största trädäck ska ligga i sydväst. Typ runt hörnet på huset om du förstår hur jag menar...?
  Själv gillar jag alternativ 2 bäst. Men du har helt klart en poäng i det du säger!
  /Sandra

  SvaraRadera
 3. Tvåan. Känns mest logiskt med tanke på hur garaget står ^^ Eller... ja... nä... alternativ ett är också bra.. Ställ dit huset bara, det ska väl inte vara så svårt?! =)

  SvaraRadera
 4. Jag är inne på samma spår som dig Marcus! Bara vi får dit huset så blir det bra... :
  /Sandra

  SvaraRadera
 5. Ett kanske för sent inlägg men tvåa är bäst tyckerv jag. Motivering: Om ni gör trädäcket framför huset så kan ni ju gå runt hörnan så det blir trädäck på gaveln också. Om jag förstått väderstrecken så blir det mysig kvällssol(kanske i lä) där. Framsidan ligger ju i söder så hela det "stora" trädäcket blir ju mitt i söderläge = solläge :)
  Lycka till!
  Lasse

  SvaraRadera
 6. Jo, visst är det fint med söderläge... Vi kände dock att det blev lite omvänt att behöva gå runt hela huset för att komma till entrén samt att köket fick norrläge. Nu har vi köket i öster och entrén känns lite mer naturlig. Hoppas vi inte tänkt fel, det blir ju svårt att vända på när det väl står där...
  Tack för alla synpunkter!!

  // Håkan

  SvaraRadera